Päivä-aktiviteetit

Mitä tehdä Pattayalla päivisin?

Loma ei ole aina pelkkää iltajuhlaa. Myös päivällä haluaa tehdä jotain kotiarjesta poikkeavaa. Pattayalla siihen on rajattomat mahdollisuudet. Hintataso ei myöskään päätä huimaa eli lähdetään kierrokselle.

Pattayan nähtävyyksiin kuuluvat Nong Nooghin trooppinen puutarha, Wat Khao Phra Bat -temppeli, pilvenpiirtäjä Pattaya Park Tower sekä suuri puinen rakennelma nimeltään Sanctuary of Truth. Vedenalaiseen elämään voi tutustua akvaariomaailmassa Underwater World Tourilla tai sukellusveneretkellä. Etenkin lapsille ja nuorille ovat kiinnostavia elefanttiretket tai Ripley´s Believe It or Not -museo, jossa saa ihmetellä maailmalla sattuneita kummallisuuksia.

Kultainen Buddha

sivut_iso_banner_buddha

Buddha on thaimaalaisen mukana aina ja kaikkialla. Buddha sanelee arkipäivän – liikenteessäkin thaimaalainen luottaa Buddhaan. Budhismi on niin kokonaisvaltaista, että sitä on länsimaisen vaikea käsittää. Temppelit ja Buddhapatsaat ovat jo pelkästään arkkitehtuurisesti näkemisen arvoisia. Todellisen rakennustaiteen riemun ja silmiä häikäisevän kultaisen kimalluksen kohtaa, kun menee katsomaan Pattayan suurinta Buddhapatsasta. Patsas sijaitsee Pattayan ja Jomtien välillä eli niiden korkeimmalla kohdalla, patsasta ei voi olla näkemättä – Pattaya on Buddhan valvovan silmän alla. Näkemisen arvoinen – ilman muuta. Sinne pääse vaivattomasti joko moottoripyörällä tai lavataksilla.

Nallekarhu Fredrikson

Lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla kaiken näköisiä ja kaiken ikäisiä nallekarhuja ja niiden tarinoita vasta avatussa Teddyland museossa. Museo sijaitsee Pattaya Beach Road Soi 1. Karhumaan pehmeässä sylissä viihtyvät taatusti – äidit – isät – pikkumiehet ja pikkunaiset. Oppaiden kieli on englanti, joten turhia kielivaikeuksia ei tule. Sisäänpääsy 30 bahtia.

Nong Noochin trooppinen kasvitieteellinen puutarha

Nong Nooch Tropical Botanical Garden on suurin kasvitieteellinen puutarha Kaakkois-Aasiassa. Suurella ja kauniilla puistomaisella alueelta on muun muassa thaimaalainen orkideakokoelma, yli 300 kukkalajia esittelevä kokoelma kukkia joka puoleta maailmaa, suuri kääpiöpuukokoelma, eurooppalaistyylinen puutarha patsaineen, suuri eksoottinen perhoskokoelma, 50000 kukkaa ja kasvia käsittävä kukkula, kaktuspuutarha ja tekojärvi. Nong Noochilla järjestetään myös paljon erilaisia esityksiä. Elefantti-show on yksi tunnetuimmista.

Totuuden pyhäkkö

sivut_iso_banner_SanctuaryofTruth

Prasat Sut Ja-Tum (Sanctuary of Truth) on kokonaisuudessaan puusta valmistettu valtava jykevärakenteinen temppeli, joka sijaitsee Pattayan pohjoisosassa. Kaiverruksin koristeltu 105 metriä korkea temppelirakennus on rakennettu ihmiskunnan uskonnollisten ja filosofisten totuuksien kunniaksi. Puisen temppelin jyhkeä rakenne on rakennettu kestämään kuumaa auringonpaistetta ja kovaa tuulta. Temppelin sisälle pääsee myös vierailemaan.

Pattaya Park Tower

Jomtien-rannan ylväs maamerkki on korkea Pattaya Park Tower, jossa on 56 kerrosta. Ylös näköalapaikalle pääsee yhdessä minuutissa ihailemaan huikeita joka puolella avautuvia maisemia. Tornista näkee hyvin muun muassa Pattayan kaupungin, Pattaya Beachin, Jomtien Beachin ja Ko Lan -saaren, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä merellä. Pattaya Park Tower toimii osana viihdekeskusta, johon kuuluu myös vesipuisto ja vuoristorata.

Mini Siam

Mini-Thaimaa ja Mini-Eurooppa on thaimaalaisten ja eurooppalaisten kaupunkien ja tunnettujen rakennusten pienoismalleista koostuva suurehko alue ja nähtävyys. Vehreällä ulkoilma-alueella sijaitseva pienoismallikokoelma esittelee muun muassa tärkeitä historiallisia paikkoja maapallolla aina antiikin ajoista nykypäivään. Opetukselliseen sisältöön panostava Mini Siam and Mini Europen alueen kiertämiseen ja pienoismalleihin tutustumiseen saa varata aikaa ainakin pari kolme tuntia.

Million Years Stone Park & Pattaya Crocodile Farm

Pattayan kivipuisto ja krokotiilifarmi sijaitsee parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Pattayan keskustasta. Luonnonmukaisiin olosuhteisiin kehitetty alue on pinta-alaltaan noin 70 x 70 metriä, ja se pyrkii esittelemään eläimien, kasvien ja mineraalien sopusoinnun ja yhteiselon. Eksoottisista kasveista ja kivimuodostelmista koostuvan alueen kiehtovimmat nähtävyydet ovat fossiloidut kasvit miljoonan vuoden takaa, kaksisataa vuotta vanha thaimaalainen kääpiöpuu, krokotiiliallas ja albinokarhut, elefantit ja hevoset.

Underwater World Pattaya

Pattayan merimaailma Underwater World Pattaya on suurin ja modernein meriakvaario Aasiassa. Se sijaitsee Pattayan eteläosassa. Noin sadan metrin mittainen ja paksusta akryylilasista rakennettu tunnelimainen käytävä esittelee yli 200 lajia eri merenelävää maapallon eri paikoista. Hain ja piikkirauskun risteytys lapiopäärausku lienee yksi kaikkein kiehtovimmista eläimistä akvaariossa. Lasin takana uiskentelee kaikkiaan yli 4000 meressä elävää eläintä, joista suuri osa on kaloja.

Art in Paradise

Pattayan uusinta nähtävyyttä mainostetaan maailman suurimmaksi illuusiotaiteen museoksi. Huoneessa toisensa jälkeen on suuria trikkikuvamaalauksia, joiden edessä pääsee ottamaan itsestään hauskoja valokuvia. Valokuvissa voi näyttää olevansa esimerkiksi van Goghin maalauksessa, dinosauruksen suussa tai tasapainoilemassa lankulla rotkon yllä.

Cartoon Network vesipuisto

Cartoon Network Amazone -vesipuistossa on aaltoaltaan, liukumäkien ja kanavien lisäksi päivittäin Cartoon Networkin tunnetuimpien hahmojen esityksiä. Puisto sijaitsee Pattayan eteläpuolella noin 16 km:n päässä.

Ripley's Believe it or Not Museum

Ripley’s Believe it or Not Museum on kuuluisa museo, jonka perusti Robert Ripley Yhdysvalloista, hän onnistui keräämään yli 300 mystistä, eksoottista ja epätavallista esinettä eri puolilta maailmaa. Esineet on jaettuna 10 yksittäiseen teemaan, mukaan lukien optinen harha, alkeelliset kidutuslaitteet, naamarit, ihmisiä 4:llä silmällä, hevosia 3:lla jalalla, jne… Museossa on myös 3D -teatteri lentosimulaattoritekniikalla sekä vahanukke osasto.