Urheilu-aktiviteetit

Pattayalla on toimintaa, maalla, veden alla ja veden päällä tai jopa ilmassa. Extremelajit, seikkailulajit tai taistelulajit, laaja valikoima sopii mille tahansa mieltymykselle. Tarjontaa löytyy kuten golf, keilailu, kalastus, jetski, purjelautailu tai thai-nyrkkeily. Pattayalla pääsee tutustua merenalaiseen elämään, lähi saarten ympärillä tarjotaan sukellusta tai vaikka vain snorklausta matkoja.

Adrenaliinipohjaiset aktiviteetit, kuten benjihyppy, gibbonin tai autourheilun suosio ovat suosittuja matkailijoiden keskuudessa. Aloittelijat pääsevät helposti kiinni lajien saloihin, sillä urheilukoulujen ja kursseja tarjotaan runsaasti.

Formulaa vedessä

Meillä suomalaisilla on bensaa suonissa. Me rakastamme formulaa, rallia ja moottoripyöriä. Yksi kiva vaihtoehto on päästä kaahailemaan ruuhka kaduilta – merelle. Raitista meri-ilmaa ja vauhdinhurmaa tarjoaa vesikelkkailu – jetski. Kaksikymmentä minuuttia jetski hurjastelua niin taatusti on sellaiset maitohapot, että siihen ei auta kuin nestetasapainon tasoittelu illalla. Jetskillä ajaminen on hauskaa eikä edes hirveän kallista. 500 -600 bathia. Jetskin saa vuokrattua sekä Pattyan rannasta että Jomtiestä.

Banaanivene

Toinen kiva vesilaji on banaaniveneajelu -tuntuu helpolta mutta on istumalihaksia vaativa taitolaji. Tämä sopii koko porukalle. Banaaniveneen kyytiin sopii kuusi henkilöä – hinta on 100-150 bathin haitarissa. Ainoa vaatimus on kiva porukkahenki, kunnon istumalihakset sekä uimataito. Banaaniveneet löytää joka rannasta.

Golfkenttien kutsua

Pattayalta ei puutu mitään. Golfkärpäsen puremat voivat huoletta ottaa golfmailansa mukaan, sillä Pattayalta löytyy runsaasti golfkenttiä. Jokaisessa hyvin varustetussa hotellissa on tiedot kentistä ja niiden hintatasosta. Kentät ovat kansainvälistä luokkaa ja kaikki pelaajat saavat halutessa myös oman henkilökohtaisen avustajan.

Mikro-autot

Mukavaa päiväpuuhaa vauhdin nälkäisille on mikro-autoilla ajelu. Pattayan keskustan alueelta löytyy 3 rataa, himan kauempana löytyy Bira rata missä mikro-auto radan lisäksi isohko rata missä usein kisoja. Kerta ajo kustantaa n.1000B, mutta esim. 2 kerran kortilla tulee kerrat edukkaammiksi. Autot on perusautoja, kypärät ja haalarit saa vuokrattua paikanpäältä.

Thai-nyrkkeily

Idässä on kaikki toisin – myös nyrkkeilykehässä. Thainyrkkeily eroaa täysin tavallisesta nyrkkeilystä. Tämä laji vaatii Robert Heleniuksen lyöntivoimaa ja Nurjevin balettiloikkauksia. Lajissa, kun pitää osata potkia ja lyödä. Kehässä olevat ovat taitavia ja mukavaa on ollut havaita, että tämä on tasavertaisesti myös naisten laji. Yhä useammin kehässä näkee myös länsimaista väriä -laji suosio kasvaa länteen päin. Thainyrkkeilyjä järjestetään tiheään ja niistä tiedotetaan kovaäänisesti kaduilla.

Kalastus

Pattayan ympäristö tarjoaa syvänmerenkalastuksesta aina makeanveden kalastuspaikkoihin. Valta-osin kalastusreissut ovat täydenpalvelun matkoja, sisältää kalastusvälineet ja syötit. On päivä- ja yömatkoja, matkat voi yleisimmin varata urheiluseuran tai matkanjärjestäjien kautta.

Keilailu

Keilailu on hyvin suosittua Pattayalla ja muissa Thaimaan suurkaupungeissa, yhä useammassa ostokeskuksessa on keilarata. Keilaradat tarjoavat syötävää ja juotavaa, osassa jopa omat karaoke osastot. Keilailu on omatoimista, mutta esim. Suomibaareilla on omia keila-iltoja ja tapahtumia.

Benjii hyppy

Bungee hyppy on hurjapäisten hommaa, adrenaliinihakuisille Pattayalla on parikin benjii hyppypaikkaa. Kuten kaikki bengii hyppypaikat, myös Pattayan paikat on kansainväliset standardit ja turvaohjeet täyttävät paikat.

Flight of The Gippon köysi kiipeily

Leiki apinaa viidakossa ja koe Thaimaan sademetsän kauneus, taikuus ja seikkailu kuin koskaan ennen! Flight of the Gippon on rakennettu suuren kansallispuiston puiden latvastoon, voit liidata viidakon katolla n.3 km: n pituisen vaijeriradan varassa. Hyvin koulutetut oppaat jakavat paikallisen tietämyksensä sademetsän kasvistosta ja eläimistöstä, pitäen myös huolta jokaisesta turvallisuuteen liittyvästä seikasta. Gibbonin lentäminen on adrenaliini rysäys mutta myös koulutuksellinen seikkailu, joka ei koskaan unohdu!

Sukellus

Pattaya on ympärivuotinen sukelluskohde, samanlainen lämpötila ja näkyvyys ympärivuoden. Sukelluskohteiden monimuotoisuus aina koralleista hylkyjen sukellukseen. Pattayalla on 4 haaksirikkoutumispaikkaa ja monia pieniä läheisiä saaria tutkittavana. PADI kursseja järjestetään paljon ja hotellinaulasta tai matkanjärjestäjiltä saa lisää tietoa.