Ravintolat

Thaimaan keittiö on yksi maailman kuuluisimmista, ruoka johon käytetään paljon yrttejä ja mausteita, jotka tuovat vahvoja makuja ja tuoksuja. Sitten sen tulisen chilin maku on tunnettu maailmanlaajuisesti, thairuoka on tulinen, mutta hyvin tasapainossa jotta maut tulevat esiin. Thaimaalainen keittiö käyttää paljon tasapainottavia lajiketta ja yksityiskohtia, mausteinen, hapan, suolainen, makea ja joskus jopa karvas löytyy thaimaalaisesta annoksesta.

Jokaisella provinssilla on omat ainutlaatuiset ainesosat ja erilaisia tapoja valmistaa monenlaisia ruokia. Me syömme myös silmillämme, thairuoka on värikästä, nätisti aseteltu ja täynnä pieniä yksityiskohtia. Yleisimpiä ainesosia ovat kana, liha, merenelävät, vihannekset, hedelmät ja kaiken pohjana riisi.

Pattaya merenrantakaupunkina tarjoaa loistavat puitteet merenelävien ystäville, kalaa ja äyriäisiä tuoreeltaan monessa eri muodossa. Thaimaan merenelävät ovat monimuotoisia ja käytetään monissa ruuissa. Pattaya tarjoaa paljon kala- ja äyriäis ravintoloita, tarjontaa on todella runsaasti joten joskus jopa paikan valinta tuottaa haasteita. Vinkkinä kanttaa tarkistaa paikan menu, mikä usein ravintolan ovella.


Pattayalla ruokaa on jokaiseen makuun ja jokaisesta maanosasta, löytyy Thai-, kiinalaista-, japanilaista-, korealaista-, ranskalaista-, italialaista-, saksalaista- ja tietty Suomalaista ruokaa, Pattayan ruokakulttuuri on eksoottinen ja miellyttävä kukkarolle.

Tällä sivustolla olemme keskittyneet palvelemaan ensijaisesti Suomalaisia, alla olemme listanneet aktiivisten Suomiravintoloiden tarjontaa.

Ennakkoluulottomasti herkuttelemaan!!

Kotimaisia herkkuja ulkomailla:

Vaikka ollaankin Thaimaassa, makujen luvatussa maassa, Suomalaisen tekee silloin tällöin mieli kotimaisia herkkuja. Pattayan Suomi ravintolat tarjoavat laajan kirjon maukkaita ja maistuvia ruokia. Ravintolat tarjoavat pääsääntöisesti suomi makuihin perustuvia herkkuja, lihapullat löytyy melkein jokaisen ravintolan listalta, unohtamatta thai herkkuja. Usein omistaja antaa oman silauksensa ruokalistaan tai makuihin, siksi kannattaa kierrellä ja maistella eri ravintoloiden tarjontaa.

Suomi ravintolat tarjoavat valtaosin myös Thai –ruokaa, paikalliset makunautinnot ovat muokattu niin että Suomalaisen makuhermot ei heti pala chilin tulisuuteen (aina voi pyytää lisää chiliä). On helppo aloittaa tutustuminen thai herkkuihin juuri Suomi ravintoloista, usein menussa seloste mitä annos pitää sisällään.

Ravintoloilta löytyy perinteisiä buffet iltoja, grilli tapahtumia, hernekeitto päiviä, jne… Kannattaa seurata ravintoloiden tarjontaa ja ottaa kaikki irti makujen luvatusta maasta.

Suomiravintolat:

Best Corner
Helmi
La Piscine
Majatalo
Pineapple
Rahtarit
Raymon´s Bar
River Hotel
Smiler´s
Thai Fin Cafe

Suosittelemme:

Majatalon torstain buffet ja metsästäjän leike

Majatalo tajoaa torstaisin tietovisan ohessa maittavan buffeen. Listoilta nostaisin metsästäjän leikkeen omiin suosituksiin, majatalolla annoksia on runsaasti, ovat maukkaita ja isoja.

River Hotel & Restaurant kanapekonipannu

Kanapekonipannu on loistava taidonnäyte miten saadaan kermainen ja pippurinen maku yhdistymään pekonin ja kanan kera. Suosittelen! Mm. lohikeitto on todella maittavaa.

ThaiFin Cafe savulohi

Thai Fin Cafe lauantain savulohi-illat on erittäin suosittuja, kannattaa varata paikka ajoissa sillä savulohi on erittäin suosittu ja paikka on usein loppuunmyyty.